Kerk op Schoot Leusden

De leusderkrant heeft een leuk artikel geschreven over Kerk op Schoot in de Protestantse gemeente Leusden.

LEUSDEN Met een baby of peuter naar de kerk. Dat is de opzet van de Kerk op Schoot vieringen die sinds mei dit jaar in de Protestantse gemeente Leusden worden gehouden. Vieringen waarin juist de allerkleinsten mee kunnen doen.

Titia Doorn is één van de initiatiefnemers. ,,De kleinste kinderen van 0-4 jaar zijn er in de gewone kerkdiensten niet bij. Er is dan oppas in een andere ruimte, waar ze kunnen spelen. We zochten naar een manier om hen toch te laten wennen aan de kerk.”

In het voorjaar werd een kleine werkgroep gestart, van dominee Maria, Titia Doorn, Nelly van Uden en Andrea van Maanen. Al snel werd besloten gebruik te maken van het materiaal van Kerk op Schoot, een landelijk project van de PKN. Het gaat om korte vieringen in een ongedwongen sfeer. Doorn: ,,We zitten echt in de kerk, maar met kussens op de grond of op de stoelen eromheen. De kleintjes bij papa, mama, opa of oma op schoot. De muzikanten zitten dichtbij en spelen op gitaar en fluit. Voor we beginnen kruipen of rennen de kinderen nog wat rond, terwijl de ouders elkaar gedag zeggen. Zo raken ze vertrouwd met het gebouw.”

Lees de rest van het artikel op leusderkrant.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *