Dominee Beer goes international

Van 23 tot en met 26 november was dominee Beer samen met Hester in Birmingham (UK) op een conferentie van CWMEurope (Counsul for World Mission) over “Mission with Children”. Er waren zo’n 30 mensen uit Wales, Engeland, Nieuw Zeeland, Jamaica en Nederland om met elkaar te spreken over de plek van kinderen in de kerk. Dit gebeurde aan de hand van lezingen van drie sprekers: Jos de Kock van de Protestants Theologische Universiteit in Nederland (Universitair docent educatie & catechetiek) sprak over ‘vorming’, leeromgevingen, leerdoelen en leeridealen; Helen Franklin van Scripture Union (bijbelgenootschap) sprak over ‘geloof delen en evangeliseren’ en Jill Kayser (Kids Friendly Church) sprak over ‘inclusie’ – hoe betrek je kinderen volop en volledig bij de kerk(dienst).

Elk kerkgenootschap moest een van de bijbelstudies doen. Nederland – vertegenwoordigd door mensen van JOP, de makers van de Kletsklapper (geloofsvragen voor jongeren) en Hester – maakte een bijbelstudie aan de hand van het verhaal van de Emmaüsgangers. Zoals Jezus meeliep met de leerlingen, willen wij in het werken met kinderen ook meelopen met hen: mee oplopen, vragen stellen, dingen uitleggen en aanwezig zijn, maar ook hen weer loslaten zodat ze het zelf verder moeten doen. Dominee Beer (Rev. Bear) had ook zijn inbreng. We zongen met de deelnemers “Hello hello hello, welcome at Church-on-the-Lap”, we braken de matzes (als belevingselement) en zongen daarbij op de melodie van Vader Jacob “Will you stay, stay and eat, here with us? here wit hus? Jesus broke and blessed the bread before He shared it. Than they saw who He was”

De deelnemers waren erg enthousiast over Rev. Bear, en het idee van Church-on-the-Lap wordt meegenomen naar Nieuw-Zeeland, Wales en plekken in Engeland!

20151123_134510

1 antwoord
  1. Nienke Paulusma zegt:

    Wat geweldig dat dominee Beer internationaal gaat! Wij gunnen het alle kerkgemeenschappen om zo met kinderen de Bijbelverhalen te beleven. In Epe zijn we heel enthousiast en geven jullie een dikke pluim! Ga zo verder aub!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *