Stichting Kerk op Schoot opgericht!

Sinds woensdag 7 juni is Stichting Kerk op Schoot een feit!

Kerk op Schoot is enkele jaren geleden gestart als initiatief om voor de allerkleinste kinderen een plek te creëren in de kerk. Om het succes hiervan te delen met anderen hebben we de website kerkopschoot.nl opgezet. Vele downloads verder zijn er inmiddels vele plekken in Nederland waar onze Kerk op Schoot vieringen plaatsvinden. lees meer over het ontstaan…

Alle ontwikkeling van programma’s, de website, communicatie en promotie gebeurt in eigen tijd. Vanwege het plezier en de inspiratie die velen aan Kerk op Schoot ervaren, willen we graag nog meer mensen bereiken en helpen om zelf ook Kerk op Schoot vieringen te organiseren. Omdat wij een vrijwilligersorganisatie zijn, hebben wij  hiertoe zeer beperkte middelen.

Met de oprichting van de non-profit organisatie Stichting Kerk op Schoot willen we onze organisatie een vorm geven die onafhankelijk is en ook voor buitenstaanders nog beter herkenbaar is. De belangrijkste doelstelling van onze stichting zal zijn het “ontwikkelen van visies op het betrekken van kinderen, in het bijzonder zeer jonge kinderen, bij het kerkelijk leven alsmede het ontwikkelen van mogelijkheden om dergelijke betrokkenheid te bewerkstelligen”.

Als eerste grote nieuwe ontwikkeling willen we videomateriaal ontwikkelen ter ondersteuning van mensen die Kerk op Schoot willen gaan uitvoeren (instructievideo’s). Zo willen we het mensen makkelijker maken om met Kerk op Schoot te beginnen of de vieringen nóg leuker en aansprekender te maken. Daarnaast willen we het ondersteunende materiaal verder gaan verbeteren, nieuwe programma’s ontwikkelen en Kerk op Schoot in stand houden.

De komende maanden willen we proberen hiervoor financiële middelen te werven uit fondsen en giften van kerk en gemeenten. . Ook daarvoor is het nodig om een stichting te zijn. In onze nieuwe rol als bestuur van de Stichting Kerk op Schoot blijven we alles als vrijwilligers doen. Nog belangrijker: we willen alle Kerk op Schoot materialen kostenloos kunnen blijven aanbieden aan iedereen die er vieringen mee wil organiseren.  Voor het maken van de video’s en dergelijke hebben we echter wel (deels) professionele hulp nodig. De financiële ondersteuning zal dus enkel worden aangewend voor dat soort externe ondersteuning.

Gebruikt uw kerk of instelling onze programma’s en wilt u een bijdrage leveren aan het in stand houden van Kerk op Schoot?
Dit kan via deze pagina.

Mocht U een gift overwegen, maar eerst beter willen weten waaraan we die willen besteden, dan willen we dat uiteraard best toelichten. Wilt u Kerk op Schoot op een praktische manier helpen, dan horen we ook graag van u!

En hoe ga je dat regelen bij de notaris? Nou, zo dus: in stijl!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *